Record Details

The question of promotion of institutions of higher education on the internet

The Bulletin of the Dnipropetrovsk University. Series: Management of Innovations

View Archive Info
 
 
Field Value
 
ISSN 2523-451X
2519-8564
 
Authentication Code dc
 
Title Statement The question of promotion of institutions of higher education on the internet
 
Added Entry - Uncontrolled Name Szyszko, V. I.
Golovach, A. I.
Yanka Kupala State University of Grodno
Advertising agency Additional Liability Company "Advertising Studio"
 
Uncontrolled Index Term educational services; non-educational services; promotion; internet promotion; marketing of educational services; Internet; social networks.
 
Summary, etc. Завдяки розвитку технологій, зокрема інтернет-технологій, з’являються нові можливості просування товарів і послуг через відповідні канали комунікацій, такі як сайти, соціальні мережі, каталоги, різні агрегатори, додатки і т.д. Розробляються і постійно модифікуються методи і прийоми роботи з новими каналами комунікації. В умови зростання конкуренції на ринку товарів і послуг, особливо серед установ вищої освіти, такий метод маркетингу, як просування послуг за допомогою інтернет-комунікацій стає як ніколи актуальним і дає значний економічний ефект від застосування. Мета написання даної статті – подання за результатами дослідження 1) характеристики освітніх послуг, у їх складі додаткових освітніх послуг, і неосвітніх послуг установ вищої освіти; 2) розробленого комплексу маркетингу для їх просування в мережі Інтернет. У процесі дослідження застосовано методи системного і порівняльного аналізу, узагальнення та систематизації. Розглянуто особливості освітньої послуги. Досліджено спектр послуг установ вищої освіти, виявлено основні способи просування даних послуг, оцінено ефективність інструментів просування в мережі Інтернет. У ході дослідження було встановлено, що основні освітні послуги установи вищої освіти просувають в Інтернеті за допомогою сайтів і сторінок у соціальних мережах. Також автори встановили, що установи освіти мають можливість надавати і широкий спектр додаткових освітніх і неосвітніх послуг. Доведено, що дані послуги ніхто не просуває. На підставі вищевикладеного нами розроблений проект зі створення окремого сайта з додатковими послугами установи вищої освіти Гродненський державний університет імені Янки Купали і алгоритм просування додаткових послуг університету в мережі Інтернет. Наукова новизна проведеного дослідження полягає в пропозиції вивчати, розділяти і розвивати додаткові послуги установи освіти на основі застосування розробленого нами комплексного алгоритму просування додаткових послуг в мережі Інтернет за допомогою сайту. Практичне значення проведеного дослідження полягає в можливості застосування запропонованого в роботі алгоритму просування послуг не тільки установами вищої освіти, а й іншими установами, які надають комплекс основних і додаткових послуг. Підтвердженням практичної значущості дослідження є впровадження його результатів у виробничий процес відділу маркетингу і реклами Гродненського державного університету імені Янки Купали (Білорусь). Перспективою темою для подальших наукових досліджень є вивчення ефективності роботи сайта market.grsu.by, методів його просування, вивчення економічної ефективності проекту створення сайта з додатковими послугами установи вищої освіти Гродненський державний університет імені Янки Купали.
 
Publication, Distribution, Etc. Oles Honchar Dnipro National University
 
Electronic Location and Access application/pdf
https://mi-dnu.dp.ua/index.php/MI/article/view/94
 
Data Source Entry European Journal of Management Issues; No 6 (2016): The Bulletin of the Dnipropetrovsk University. Series: Management of Innovations
 
Language Note ukr
 
Terms Governing Use and Reproduction Note ##submission.copyrightStatement##