Record Details

Viešojo sektoriaus reformos ir jų sėkmė: kaip paaiškinti reformos iniciatyvų įgyvendinimą Europoje ir Lietuvoje?

Public Policy and Administration

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Viešojo sektoriaus reformos ir jų sėkmė: kaip paaiškinti reformos iniciatyvų įgyvendinimą Europoje ir Lietuvoje?
Public sector reforms and their success: how to explain the implementation of reform initiatives in Europe and Lithuania?
 
Creator Nakrosis, Vitalis
 
Subject Viešojo administravimo reformos; fiskalinė konsolidacija; Vyriausybės prioritetai

public administration reforms, public policy implementation, methodological approaches.

 
Description 2015 m. gegužės 21 d. dr. Vitaliui Nakrošiui buvo įteiktas Alenos Brunovskos 2015 m. apdovanojimas už aukštą kompetenciją ir išskirtinius veiklos rezultatus viešojo administravimo srityje. Apdovanojimo laureatai atrenkami remiantis jų pasiekimais dėstant viešojo administravimo kursus, pedagogine lyderyste, indėliais į viešojo administravimo praktiką ir taikomuosius tyrimus. Tai yra vienas iš nedaugelio viešojo administravimo apdovanojimų visame pasaulyje, kurį NISPAcee (viešojo administravimo universitetų ir mokyklų tinklas Rytų ir Vidurio Europoje) tinklas pradėjo teikti 2001 m., siekiant pagerbti Alenos Brunovskos pasiekimus plėtojant viešojo administravimo studijas šiame regione. Anksčiau šį apdovanojimą gavo tokie įžymūs viešojo administravimo profesoriai kaip Williamas N. Dunnas iš JAV Pitsburgo universiteto ar Attila Ágh iš Vengrijos mokslų akademijos.Apdovanojimo ceremonijos metu, kuri įvyko 23 NISPAcee konferencijos Tbilisyje metu, Vitalis Nakrošis perskaitė pranešimą apie viešojo administravimo reformas Europos šalyse, kurio pagrindiniai teiginiai pristatomi šiame straipsnyje. 
Viešojo administravimo reformoms, kurioms per pastaruosius metus buvo skiriama daug dėmesio Europos šalių vyriausybių darbotvarkėje, aiškinti gali būti pasitelkiami keli metodiniai požiūriai. Jeigu kiekybinė analizė, pagrįsta dideliu atvejų skaičiumi, leidžia nustatyti bendras reformų tendencijas ir jų skirtumus tarp įvairių šalių grupių, norint giliau suprasti reformas, reikalinga išsamiai išnagrinėti jų kontekstą ir procesą keliose pasirinktose šalyse, taikant lyginamąjį ir procesinį požiūrius. Šiame straipsnyje pristatomos šių metodinių požiūrių galimybės ir apribojimai, nagrinėjant naujausių mokslinių tyrimų rezultatus apie viešojo administravimo reformas Europoje ir Lietuvoje.
 
Publisher Mykolas Romeris University
 
Contributor

 
Date 2016-01-08
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


 
Format application/pdf
 
Identifier https://www3.mruni.eu/ojs/public-policy-and-administration/article/view/4141
10.13165/VPA-15-14-4-12
 
Source Public Policy and Administration; Vol 14, No 4 (2015): Public Policy and Administration; 639–645
Viešoji politika ir administravimas; Vol 14, No 4 (2015): Public Policy and Administration; 639–645
2029-2872
1648-2603
 
Language ltu
 
Relation https://www3.mruni.eu/ojs/public-policy-and-administration/article/view/4141/3988
 
Rights Copyright (c) 2016 Public Policy and Administration