Record Details

Sivil Hizmet Prosedürleri ve Politikaları

Doğuş University Journal

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Sivil Hizmet Prosedürleri ve Politikaları
Policy and Procedures of the Civil Service
 
Creator ZIARATI, Shirdokht
 
Subject
Makro Yönetim ; Yönetim Reformu ; Fransız Modeli ; Uluslararası Politika


Macro - Management; Administrative Reform; French Model; International Policy; Civil Service Procedures; Public Service Laws; Recruitment; Promotion; Redundancy and Corruption

 
Description Türkiye Avrupa Birliğine girmek istemektedir. Bu sebepten dolayı ülke yönetiminde reforma ihtiyaç duyulmaktadır. Makro yönetim reformu Avrupa Birliği tarafından kabul edilecek bir model olmalıdır. Bu makale uluslararası sivil hizmet yaslarının bir uygulamasını teklif etmek üzere yazılmıştır. Personel alınması, eğitimi, terfisi, yer değiştirmesi ve fazlalığıyla ilgilidir. Fransız Kamu Hizmeti Politika ve Prosedürleri yazar tarafından Avrupa Birliğine girmek isteyen tüm ülkeler için en iyi uluslararası uygulama olarak önerilmiştir.
Turkey desires to join the European Union. There is a need to prepare a reform for administration in this country. Macro-management reform needs a model, which can be accepted by European Union. This article is an attempt to propose an application of international civil service laws. It deals with recruitment, training, promotion, relocation, and redundancy of staff members. The French Public Service Policy and Procedures has been recommended by author as the best international practice for all countries which desire to be in European Union.
 
Publisher Doğuş Üniversitesi
 
Contributor

 
Date 2011-03-03
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion




 
Format application/pdf
 
Identifier http://journal.dogus.edu.tr/index.php/duj/article/view/212
 
Source Doğuş University Journal; Cilt 3, Sayı 1 (2002): Ocak; 211-224
Doğuş Üniversitesi Dergisi; Cilt 3, Sayı 1 (2002): Ocak; 211-224
1308-6979
1302-6739
 
Language eng
 
Relation http://journal.dogus.edu.tr/index.php/duj/article/view/212/pdf_ziarati_s