Record Details

Çeviri: İslam Ekonomisinin Arzuları ve Gerçekleri Arasındaki Uzaklaşma:Farklılığı Azaltmaya Yönelik Bir Politik Ekonomi Yaklaşımı (Divergence between aspirations and realities of Islamic economics: A political economy approach to bridging the divide)

International Journal of Islamic Economics and Finance Studies

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Çeviri: İslam Ekonomisinin Arzuları ve Gerçekleri Arasındaki Uzaklaşma:Farklılığı Azaltmaya Yönelik Bir Politik Ekonomi Yaklaşımı (Divergence between aspirations and realities of Islamic economics: A political economy approach to bridging the divide)
 
Creator Uyğun, Uğur
Genç, Abdullah Talha
Ülev, Salih
 
Description Orjinal Metin: Nazim Zaman and Mehmet Asutay (2009), "Divergence between aspirations and realities of Islamic economics: A political economy approach to bridging the divide", IIUM Journal of Economics and Management 17, no. 1 (2009): 73-96 © 2009 by The International Islamic University Malaysia.İslam ekonomisi modern anlamda 1960’larda ortaya çıkmasına rağmen, şimdilerde ana akım neoklasik gelişmeye karşı İslami bir alternatif olarak temsil edilen tek tezahürün İslami banka ve finans endüstrisi (İBF) olduğunu görüyoruz. İBF endüstrisindeki gelişmeler gösteriyor ki bu endüstri geleneksel finansa doğru yaklaşmıştır. Sonuçta, bu endüstri İslami ekonomik sistemin kurumsal ve politik arzularını yerine getirmekte başarısız olmuştur. Bu makale İslami ekonomik sistemin arzuları ile İBF endüstrisi arasındaki farklılaşmanın nasıl meydana geldiğini açıklamaya çalışmaktadır ve salt ekonomi ve fıkıh düşüncesinin ötesinde olan İslam’ın kavramsal bir gelişme modelini sunmaktadır. Bu makale temel aksiyomların aslında tamamen temel kurumsal uygulamalara dayandığını göstermek için politik ekonomi yaklaşımını önermektedir. Ayrıca bu amacı gerçekleştirmek için politik vizyon, istek ve liderliği de içeren ön koşulları açıklamaktadır.
 
Publisher www.pesar.org
 
Contributor
 
Date 2016-12-12
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


 
Format application/pdf
 
Identifier http://ijisef.org/index.php/IJISEF/article/view/156
 
Source International Journal of Islamic Economics and Finance Studies; Vol 2, No 3 (2016): November/Kasım 2016
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi; Vol 2, No 3 (2016): November/Kasım 2016
2149-8407
2149-8393
 
Language eng
 
Relation http://ijisef.org/index.php/IJISEF/article/view/156/78
 
Rights Copyright (c) 2016 International Journal of Islamic Economics and Finance Studies
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0